Kaipaatko turvallista aikuista kristittyä, jonka kanssa voisit luottamuksellisesti jutella sydäntäsi painavista asioista ja saada tukea ja rukousapua? Tai ehkä kaipaisit jotakuta, joka auttaisi sinua löytämään sielunhoitajan, kavereita tai seurakuntayhteyden omalta paikkakunnaltasi?

UN:n tukihenkilöt ovat juuri sinua varten! Yhteyttä voit ottaa helposti Facebookin yksityisviestillä, ja tukihenkilö vastaa sinulle 48 tunnin sisällä. Mikäli haluat, voit myös laittaa viestiä jollekin UN:n nuorisotyöntekijälle, jolloin sinulle pyritään järjestämään tukihenkilö nopeammin.

Jos kärsit vakavammista mielen alueen ongelmista, sinulla on esimerkiksi itsetuhoisia ajatuksia tai tarvitset kiireellistä apua, ota yhteyttä ensisijaisesti oman alueesi terveydenhuoltopalveluihin, sairaalan päivystykseen tai hätänumeroon 112.

Klikkaamalla tukihenkilön nimeä pääset lähettämään heille yksityisviestiä!

 • Kenelle tukihenkilöpalvelu on tarkoitettu?

  UN:n tukihenkilöpalvelu on tarkoitettu kaikille alle 30-vuotiaille.

 • Mistä muualta voin saada apua?

  Seurakunnat tarjoavat usein sielunhoitoa ja rukouspalvelua. Voit ottaa yhteyttä esimerkiksi seurakuntasi nuorisotyöntekijään ja kysyä, millaista apua voisit saada. Mikäli sinulla ei ole omaa, turvallista seurakuntaa, voit esimerkiksi Uskovaiset nuoret -ryhmässä pyytää vinkkejä oman paikkakuntasi seurakuntatoiminnasta, etsiä sinulle sopivaa toimintaa nuorille.fi-palvelusta tai kysyä neuvoa Uskovaiset nuoret ry:n nuorisotyöntekijältä.

  Apua voit pyytää myös esimerkiksi koulukuraattorilta, lähimmästä terveyskeskuksesta tai työterveyshuollosta. Kiireellisissä tapauksissa voit myös ottaa yhteyttä alueesi päivystävään sairaalaan tai hätänumeroon 112.

  Myös seuraavat tahot voivat tarjota apua tiettyihin tilanteisiin:

  – Mikäli tarvitset apua kriisiraskaustilanteeseen tai abortin jälkeiseen masennukseen, ota yhteyttä Itu-projektin päivystysnumeroon 050 401 5567 (ark. 09-21)
  – Jos tarvitset apua mielenterveyden kriisitilanteessa, voit ottaa yhteyttä Suomen Mielenterveysseuran kriisipuhelimeen 010 195 202 (Ark. klo 09–07, viikonloppuisin ja juhlapyhinä klo 15–07)

 • Voinko ottaa yhteyttä useampaan tukihenkilöön?

  Jotta tukihenkilöjen voimavarat riittävät kaikkien avuntarvitsijoiden kohtaamiseen pyydämme, että otat yhteyttä ensisijaisesti yhteen tukihenkilöön.

 • Kuinka pitkään tukihenkilöltä saa apua?

  Niin pitkään kuin sitä tarvitset. Tarvittaessa tukihenkilö voi ohjata sinut myös saamaan apua esimerkiksi seurakunnastasi tai terveydenhuollon ammattilaisilta. Tukihenkilötoiminta ei korvaa seurakuntien eikä terveydenhuollon ammattilaisten tukitoimintaa, vaan täydentää sitä.

 • Ovatko tukihenkilöt vaitiolovelvollisia?

  Kaikkia tukihenkilöjä sitoo seurakuntien sielunhoito- ja rukouspalvelutyötä vastaava vaitiolovelvollisuus.

 • Miten tukihenkilöpalvelua aiotaan kehittää?

  Tulevaisuudessa tukihenkilöpalvelua on tarkoitus kehittää entistä laaja-alaisemmaksi, koska kokemuksemme mukaan tarve Raamattuun sitoutuvalle, nuorille suunnatulle kristilliselle tukihenkilöpalvelulle Suomessa on hyvin suuri. Haluamme myös yhteistyössä seurakuntien kanssa kehittää UN:n tarjoamia tukipalveluja kattamaan mahdollisimman kokonaisvaltaisesti sekä hengellisen, henkisen että aineellisen tuen.